Gotland bäst i landet på småföretag

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra för de gotländska småföretagen. Småföretagskonjunkturen på Gotland är bäst i landet. Det visar Företagarnas senaste småföretagsbarometer som presenterades på tisdagen.

Ökad sysselsättning, ökade orderingångar och företagens omsättning är några av faktorerna som gör att Gotland placerar sig i topp.

– Det här är verkligen ett strålande resultat. Nu är vi på rätt väg och det här är bara början, säger Andreas Unger, ordförande Företagarna Gotland i ett pressmeddelande.

Tror på Gotland

– Barometern bekräftar det jag själv känt under lång tid. Det går mycket bra för det gotländska näringslivet och det finns många företagare som tror på Gotland och dess möjligheter, säger Björn Jansson (S) regionstyrelsens ordförande.

Stark utveckling

Småföretagskonjunkturen på Gotland har utvecklats starkt positivt sedan 2013 års mätning. Gotlands sammanlagda konjunkturindikator på 98 är rikets högsta. Detta förklaras av länets framgångsrika tjänstesektor, där konjunkturen varit mycket stark.

– Det är mycket glädjande att det finns en så positiv syn på utvecklingen inom det gotländska näringslivet, säger Stefan Persson, näringslivschef vid Region Gotland.

Tror på tillväxt

Företagen i Gotlands län upplever betydligt bättre möjligheter att växa framöver än riksgenomsnittet. Hela 76 procent av företagen i länet anser att de har goda utsikter att expandera på sikt. Läs hela undersökningen på Företagarnas hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.