Arkivbild. Gotlands landshövding Anders Flanking i Almedalen 2023 under kungaparets länsbesök på Gotland. Foto: Christine Olsson/TT

Gotlands landshövding slutar

Uppdaterad
Publicerad

2019 tillträdde Anders Flanking som landshövding i Gotlands län 1 juni 2019 och fick förlängt förordnande 2022. Den sista september i år går förordnandet ut och Flanking har efter dialog med regeringskansliet kommit fram till att inte fortsätta.

– Det har varit fantastiska år och jag har trivts väldigt bra på Gotland och på länsstyrelsen. Men nu har jag hunnit fylla 67 år och känner att jag vill prioritera tid med familjen. Om ni hade frågat mig för ett halvår sedan om jag vill fortsätta hade jag svarat ja. Men med tre barnbarn mellan ett och fyra år har saknaden efter familjen på fastlandet blivit allt större under våren, säger Anders Flanking i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.