• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: SVT / TT

Gotlandsbåtar har börjat köras mellan Irland och Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett tungt Coronaår med ekonomiska förluster för Gotlandstrafiken så kan det nu bli nyanställningar när bolagets båtar börjar gå utomlands.

Eter Brexit behövs nya färjelinjer som rundar Storbritannien, så vid årsskiftet startade ett danskt rederi trafik mellan franska Dunkerque och irländska Rosslare. Två av Destination Gotlands båtar kommer att användas på den nya linjen, M/S Drotten och M/S Visby. En av båtarna är redan i trafik och den andra börjar köras under februari. Ett 50-tal anställda från Destination Gotland kommer att jobba på båtarna.

–Det är glädjande, det visar att man har stort förtroende för oss, säger Håkan Johansson, vd för Rederi AB Gotland.

Han berättar att personalen har betydligt längre överfartstid på den här linjen och färre passagerare, eftersom trafiken är mer inriktad på gods. Om det danska rederiet vill fortsätta att hyra båtar och personal efter maj så kommer Destination Gotland att behöva nyanställa personal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer