Gasfärjan M/S Visborg Foto: Patrik Widegren / SVT

Nya Gotlandsfärjan tas ur bruk för reparation

Uppdaterad
Publicerad

Den nya gasfärjan M/S Visborg hann bara köras från den 28 mars innan den behövdes fixas till. Destination Gotland väljer nu att ta bort färjan ur trafiken för att lösa problemet.

Efter att tidigare haft bekymmer med portarna på bildäck så är det nu de fjärrmanövrerade dörrarna som ställer till problem.

– Det är klart att det är tråkigt när någon sånt här händer, men alla nya fartyg har en inkörningsperiod, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

Gotland

Ny färja sätts in

För att täcka upp att färjan tas bort från trafiken så kommer M/S Visby att sättas in så länge. Ändringen väntas inte påverka körschemat. Exakt när M/S Visborg kommer tillbaka är svårt att säga, men målet är att den ska vara i bruk innan nästa storhelg.

– Vi ska igång med trebåtstrafik i slutet av veckan. Påsken börjar nästa helg och vi räknar vara färdiga då, säger Christer Bruzelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet