Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Greta Matteusson mer om friidrottsskolan och vilka grenar hon har provat på. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Rekordmånga barn på friidrottsskolan i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under fyra sommarveckor anordnar föreningen Linköpings GIF en friidrottsskola där barnen kan prova på olika grenar.

– Det är kul att göra något tillsammans istället för att bara sitta hemma framför skärmen, säger Greta Matteusson och slänger iväg sitt spjut långt ut på gräsplanen.

På era platser, färdiga, gå! Några barn skjuter iväg från startblocken och ger allt framåt på sprintbanan. Bredvid står huvudledare Olivia Sipos och ler nöjt.

– Det har varit ett jättestort intresse det här året och vi har haft många barn här. Under vecka 26 hade vi närmare 70 barn – det är ett rekord för oss, säger Oliva Sipos från föreningen LGIF.

Linköping

Hon ser att friidrotten växer och tror att dagens svenska stjärnor som förebilder ligger bakom ett allt större intresse.

– Här kan du få möjligheten att testa på alla grenarna och vi ser ju bara i vår klubb att vi har nästan dubblerat antalet deltagare på sistone, säger hon.

I klippet ovan berättar Greta Matteusson mer om friidrottsskolan och vilka grenar hon har provat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet