Ett grönskande besöksmål som är väl värd en omväg, enligt juryn. Foto: Linköpings kommun

Tidlös grönskande pärla får nordiskt pris

Publicerad

Trädgårdsföreningen i Linköping har tilldelats Nordic Green Space Award, som är en kvalitetsutmärkelse för parker och grönområden i hela Norden.

Trädgårdsföreningen är ett grönskande besöksmål som är väl värd en omväg, enligt Nordic Green Space Award.

Utmärkelsen delas ut till en park eller ett grönområde med högsta kvalitet i sitt området, exempelvis i form av rekreationsmöjligheter, utformning, mångfald och biodiversitet.

Ur bedömningen:

”Den största tillgången är parkens storlek, den är lika stor idag som när den anlades. Gamla byggnader är bevarade och ett modernt och uttrycksfullt tropikhus har kommit till. Parken är hemvist för flera kultur- och naturföreningar. Trädgårdsföreningen är ett grönskande besöksmål för boende i staden, besökare från regionen liksom andra delar av Sverige och världen. Denna bärare av park- och trädgårdskultur är en tidlös pärla.”

– Det känns hedrande och det är viktigt att vi utvecklar detta kulturarv på rätt sätt, säger stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson.

Trädgårdsföreningen har bedömts av flera domare under 2016 och 2017.

– I och med denna kvalitetsstämpel, är det än viktigare att vi håller en god och miljövänlig skötsel, tilllägger Liselott Johansson som själv finns på plats när utmärkelsen delas ut på fredag 18 augusti i Kärlekspaviljongen i Trädgårdsföreningen kl 15.30.

Mari Hultgren, stiftelsens ordförande, tar emot diplomet från NGSA:s huvuddomare Kerstin Sköld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.