På grund av rådande coronaläge kan besökarna i år bland annat förboka sittplatser eller i digitala sändningar. Foto: Arkivbild/Moa Ferm/SVT

Grönt ljus för Medeltidsveckan på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Alla medeltidsälskare kan andas ut. Den traditionsenliga Medeltidsveckan på Gotland kommer att gå av stapeln i augusti – med vissa förändringar, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Evenemanget, som anordnas för 38:e gången, pågår den 8–15 augusti i Visby, och på grund av rådande coronaläge kan besökarna i år bland annat förboka sittplatser eller istället välja att delta på distans i digitala sändningar från festivalen.

“Det blir såklart stora förändringar på plats, och vi arbetar på en genomförandeplan med omställningar av både spelplatser och innehåll,” säger Christopher Sandberg, vd för Medeltidsveckan enligt pressmeddelandet.

“Vi bereder detta i samråd med smittskyddsläkare och myndigheter, och ser en bra väg till en trygg och säker festival”, säger han vidare.

Förra årets festival, som vanligtvis lockar omkring 40 000 besökare, hölls i renodlat digital form pga coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.