Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Hör lokalpolisområdeschef Frida Braf om dödsskjutningen och polisarbetet som ledde fram till att sex personer nu sitter anhållna. Foto: SVT

Ung man död efter skottlossning i Norrköping – sju personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en skottlossning på en restaurang i Norrköping under måndagskvällen. En förundersökning om mord har inletts och sju personer har anhållits.

Larmet inkom till polisen strax efter klockan 20 på måndagskvällen från en restaurang på Stockholmsvägen i stadsdelen Marielund. En man i 20-årsåldern var skottskadad och fördes till Vrinnevisjukhuset med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. 

– Vi var en god resurs som fanns på plats i Norrköping igår, så en god samverkan mellan olika enheter gjorde att vi kunde komma så pass långt att vi fick nu sex stycken anhållna, säger lokalpolisområdeschef Frida Braf.

– Jag har ingen information om ytterligare skadade brottsoffer, men det kan bli fler målsägare som har varit på platsen med tanke på vad som inträffat, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Öst, till TT.

Utreder gängkoppling

Ett intensivt utredningsarbete har pågått under natten och flera personer som anses ha uppgifter att lämna har hämtats till förhör. En man i 20-årsåldern greps under natten misstänkt för medhjälp till mord och anhölls senare. Senare meddelades att totalt sju personer har anhållits.

– Arbetet fortsätter på brottsplatsen och vi har omfattande avspärrningar kvar. Vi kommer göra en kompletterande kriminalteknisk undersökning på platsen och i området runt om.

Polisen utreder nu om mordet har gängkoppling.

– Det är en fråga som vi kommer att undersöka. Vi tittar på personernas umgängeskretsar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats efter skottlossning i centrala Norrköping under måndagskvällen. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.