En omfattande polisinsats inleddes i Ödeshög under onsdagskvällen, Åklagarmyndigheten bekräftade under natten att en person anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: Niklas Luks

Grovt våldsbrott i Ödeshög – en anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte under onsdagskvällen ut till en adress i centrala Ödeshög efter larm om ett grovt våldsbrott. Åklagarmyndigheten bekräftar för SVT Nyheter att en person gripits misstänkt för mord, men polisen är i övrigt mycket förtegen. Enligt polisen var det ”väldigt rörigt på platsen”.

Klockan 19.27 på onsdagskvällen larmades polis till Ödeshög. Initialt rörde det sig om en misstänkt grov misshandel, skrev polisen på sin hemsida under kvällen. Under natten stod det klart att det rör sig om ett misstänkt mord.

– Det finns en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Karin Rosander, vid Åklagarmyndighetens presstjänst, till SVT Nyheter.

Mord i Ödeshög

Anhållandet skedde sent på onsdagskvällen, uppger Karin Rosander.

Från polisens sida är man dock reserverad med detaljer. Det enda man vill uppge är att en person gripits, och även anhållits, samt att tre personer har tagits in till förhör. Brottsmisstankarna är i nuläget riktade mot en person, den anhållne.

– Det rör sig om en person som är brottsutsatt, sade Erik Terneborn till SVT Nyheter, vid klockan 22.50 på onsdagen.

Stor polisinsats i området

Polisen vill i nuläget inte kommentera detaljer om eventuella skador, eller lämna ut några ytterligare uppgifter om de inblandade.

Den omfattande polisinsatsen i området pågick till sent på kvällen. Det kan komma att dröja länge innan polisen kan gå ut med fler uppgifter om händelsen, enligt presstalespersonen Erik Terneborn:

– Det var väldigt rörigt på platsen, helt enkelt, säger han.

Polisen har arbetat intensivt under natten

På torsdagsmorgonen är polisen fortfarande mycket förtegen om händelsen.

– Jag kan bara säga att vi arbetar för fullt. Det har inte framkommit några nya uppgifter under natten som jag kan uttala mig om, säger vakthavande befäl Magnus Holmström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Ödeshög

Mer i ämnet