Foto: Viktor Levander/SVT

31-åring häktad för mord i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man har häktats för mord och mordförsök i Norrköping för två veckor sedan.

Misstankegraden är den starkare, på sannolika skäl. Häktningsförhandlingen hölls med stängda dörrar i säkerhetssalen på polishuset i Norrköping.

Ytterligare en man är anhållen i sin frånvaro för dåden, som uppges ha kopplingar till en pågående konflikt mellan mc-klubbar i Norrköping.

Gängkrig i Norrköping

– Den enda kommentaren jag har är att vi bestred häktningsyrkandet, sedan får man dra vilka slutsatser man vill av det, säger 31-åringen advokat Peter Lindqvist till TT.

31-åringen är tidigare dömd för våldsbrott och greps odramatiskt på annan ort i fredags.

Mordoffret vid skottlossningen i området Hageby den 26 januari var en 20-årig man. Både han och 34-åringen som utsattes för mordförsök har funnits i kretsarna kring MC-gänget Outlaws.

34-åringen är också misstänkt för mordförsök, vi samma tillfälle. Knivar beslagtogs på platsen och enligt åklagaren försökte han på något sätt försvara sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet