Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bella Isaksson och hennes grupp vann tävlingen och går därmed vidare till finalen i Stockholm. Foto: SVT

Finspångselever hackar om hållbarhet

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året besöker Future Minds Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång. Denna gång har tävlingen sustainability hackathon stått på schemat.

– Eleverna har fått hacka sig fram till lösningar och idéer, säger Caroline Bodin, utbildningsansvarig på Future Minds.

Tävlingen går ut på att eleverna i grupp ska hitta idéer för hållbar utveckling. Denna dagens utmaning har varit att göra ett möbelföretag mer inkluderande.

Finspång

– Vår idé är att man ska kunna scanna en QR-kod och få information på sitt önskade språk, säger teknikeleven Bella Isaksson.

Hör och se mer från dagen i klippet ovan.

Det här är Future Minds

Future Minds är ett nationellt kunskapsprogram för gymnasieskolor, med syftet att växla upp ungas möjligheter att tillskansa sig kunskap och vässa sina förmågor både i och utanför skolbänken. Programmet ska enkelt kunna integreras i befintliga gymnasieprogram och undervisning och ska underlätta inkluderingen av hållbar utveckling i gymnasieskolan. Programmet pågår under elevens alla tre år på gymnasiet, oavsett programinriktning.  Syftet är att öka elevers och lärares kunskap och färdighet kring hållbar utveckling.

Källa: Future Minds

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet