Trafikolycka i Motala Foto: Jeppe Gustafsson

Många trafikolyckor på hala vägar

Uppdaterad
Publicerad

Vid sextiden körde en personbil in i mitträcket på E4 cirka en kilometer söder om Ödeshög. I Norrköping har en personbil kört in i en lastbil vid Vilbergen. Där ska en person vara förd till sjukhus.

Vid olycksplatsen på E4 ställde sig en bärgningbil med varningsljus på för att varna andra trafikanter. Det lär vara mycket halt i området. Olyckan ska ha skett i södergående riktning. Bilen kördes av en kvinna i 30-årsåldern som chockades men inte var skadad i övrigt.

– Det blev en del köer vid platsen men nu flyter trafiken på, enligt Jörgen Nielsen, räddningschef i Ödeshög.

På gamla E4:an mellan Vikingstad och Malmslätt har en bil hamnat på taket och i diket. En person ska ha förts till Universitetssjukhuset efter den olyckan.

Läs mer: Så är läget på vägarna – Följ SVT Nyheters direktrapportering här

Så har vi en ytterligare en incident på E22:an nära Gusum och Ringarum i Valdemarsviks kommun, och nyligen rapporterades att två personbilar ska vara inblandade i en olycka i korsningen Strandvägen och Johannesbergsgatan i Motala. Enligt ambulanspersonal på platsen ska ingen ha skadats.

Minusgrader på vägytorna

Enligt Räddningstjänsten i Östra Götaland så ska ingen av olyckorna ha lett till några allvarliga personskador. Polisen meddelar att vägarna är våta och att det är minusgrader på själva vägytorna.

– Det är besvärligt väglag och många håller inte tillräckligt låg hastighet, säger inre befälet Peter Holm.

Polisen skriver att en bil kört i diket på riksväg 23/34 vid södra infarten till Skeda udde. Bilen färdades mot norr och det här hände 07.14.

Förseningar i Norrköping

Östgötatrafiken rapporterar att det var förseningar på samtliga linjer Norrköpings tätortstrafik på grund av vädret. Även en del landsbygdstrafik har påverkats under morgonen och förmiddagen.

Öster om Norrköping, på Djurövägen, så är det en bil som ligger på taket i. En person med lindriga skador har förts till sjukhus. Den olyckan inträffade strax efter åtta och ungefär 20 minuter senare körde ännu en bil i diket på samma väg.

Strax efter klockan åtta körde en bil av vägen på riksväg 35 vid Grebo, mellan Linköping och Åtvidaberg, och hamnat i diket. Polispatrullen meddelade att ambulansen har varit där och att ingen fanns kvar vid bilen.

RV 51 blockerad

På E4:an norr om Norrköping har en bil kört i diket och föraren uppges finnas kvar i fordonet.

En lastbil ska ha vält på riksväg 51 vid Ysunda söder om Finspång cirka 09.37. Den blockerar södergående körfält men inga personskador har rapporterats. Däremot skriver polisen att det är störningar i trafiken vid platsen.

Och klockan 11.08 var det dags för ännu en olycka på 51:an. Den här gången i höjd med Melby. Vi detta tillfälle var det en personbil som körde in i mitträcket. Ingen människa ska ha skadats och inga trafikstörningar har rapporterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.