Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Halt och köer på E4 mellan Linköping och Norrköping. Foto: Edina Foric/SVT

Olyckorna avlöste varandra i Östergötland – ishalka

Uppdaterad
Publicerad

Det är bitvis glashalt på vägarna i Östergötland.

Under morgonen var det stopp på E4 utanför Mjölby efter en olycka i norrgående riktning med flera fordon inblandade.

”Polisen befarar fler olyckor”

Även på riksväg 50 är det köer efter att en lastbil åkt av i Västanvik norr om Medevi, med stor påverkan på södergående trafik.

– Väldigt halt på platsen och polisen är oroliga att det kan ske fler olyckor, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

En personbil körde in i mitträcket på E22 norr om Ringarum mot Söderköping, som under räddningsarbetet stängdes av i norrgående riktning.

Anpassa hastighet till underlag och håll avstånd

Hittills idag har det varit sex, sju trafikolyckor och trafikhinder med avåkningar i Östergötland.

– Idag räcker det inte med sommar-avstånd, utan rejäla avstånd. Annars kör man oundvikligen i bilen framför om den tvingas bromsa. Krävs inga högre studier för att förstå det om man kört bil tidigare, säger Johnny Gustavsson.

Vinterväglag

Enligt räddningstjänsten är det vinterväglag. På morgonen var det långa köer på E4 mellan Linköping och Norrköping där har bärgare hjälpt fordon som åkt av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.