Han har fast jobb men utvisas

Publicerad

Krishna Pasupuleti kom till Sverige från Indien för fem år sedan för att studera. Sedan dess har han lärt sig svenska, byggt upp en tillvaro och fått ett fast jobb inom hemtjänsten i Norrköping. Men nyligen fich han besked om att han ska utvisas.

– Jag har skaffat mig ett liv här och nu tas allt som jag har jobbat för i fem år ifrån mig. Det känns jäkligt jobbigt, säger han.

SVT Nyheter Öst har sökt ansvariga på Migrationsverket men endast fått en skriftlig kommentar om ärendet. Enligt Migrationsverket har Krishna Pasupuleti inte uppfyllt de krav som ställs för att få förlängt uppehållstillstånd. I domen från Migrationsdomstolen anges bland annat skälet att ansökningarna om förlängt uppehållstillstånd skickades in för sent.

Men Migrationsverket säger också att utvisningsbeslutet inte hindrar Krishna Pasupuleti från att söka ett nytt uppehållstillstånd. Men det måste göras från ett annat land. Och då riskerar Krishna att förlora sitt jobb i Sverige. Och utan jobb blir det svårare att få uppehållstillstånd.

Men om du skickade in ansökningarna för sent, är beslutet inte rimligt då?

– Det är jättebra att Sverige har en byråkrati som de följer, det har jag respekt för. Men samtidigt tycker jag att det vore rättvist om jag får rätt till sex månaders arbetstillstånd som alla har rätt till, säger Krishna Pasupuleti.

Biljetten tillbaka till Indien är visserligen redan bokad men Krishna Pasupuleti hoppas fortfarande på att få stanna. Idag möttes hans vänner för att manifestera mot beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer