Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Klart jag ska vinna. Det är jag säker på”, svarar Mohamed på frågan om hans chanser att ta hem vinsten. Foto: Hadeel Ibrahim

Han representerar Sverige i stortävling: ”Jättetaggad”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året vann han SMi thaiboxning och i år siktar han på att vinna Nordiska Mästerskapen. Glatt överraskad över att delta, och självsäker på att vinna, berättar Mohamed Rezaee om sin resa med idrotten och hur det har hjälpt honom ta rätt väg i livet.

I en källarlokal där barn, ungdomar och vuxna tränar kampsport träffar vi Mohamed Rezaee. Det är bara några veckor kvar innan han ska tävla i Nordiska mästerskapen. Förberedelserna pågår för fullt.

– Han gick från nybörjargruppen till svensk mästare på fyra år. Vilket är extremt bra på så kort tid, säger hans tränare Jonas Ivung på Fight Center.

Hur känns det att delta i stortävlingen?

– Jag är jättetaggad. Jag vill träna jättehårt och vinna och jag vill tacka Sverige för att jag fick möjligheter att träna, säger Mohamed Rezaee.

Mycket disciplin

För att komma till den nivån krävdes hård träning sex dagar i veckan, och för Mohamed som bor och jobbar i Motala är det några timmars pendling varje dag för att ta sig till träningen i Linköping.

– Det kostar både pengar och tid, man måste ha disciplin.

Hör mer om vad kampsporten betyder för Mohamed och hur det var att vinna VM i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.