Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen bar maskerad polis ut förmodat bevismaterial från en lägenhet i Linköping. Foto: SVT

Här slår polisen till i Linköping – fem gripna för terroriststämpling

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits misstänkta för stämpling till terroristbrott – det uppger säkerhetspolisen under tisdagen. Under dagen slog polisen till i bland annat Linköping.

Personerna greps efter en koordinerad insats av polisens nationella insatsstyrka i Eskilstuna, Linköping och Strängnäs. Husrannsakningar genomfördes dessutom på flera platser.

– Det var en bil kvar när jag kom till platsen. Jag såg fyra poliser komma ut från en port. De var maskerade och två bar på papp-påsar, som jag tolkar som bevismaterial de tagit i beslag från en lägenhet, säger SVT Nyheter Öst:s reporter på plats.

Linköping

Enligt personer på platsen som SVT pratat med ska polisen ha varit på plats vid den aktuella adressen i Linköping sedan i alla fall 09-tiden på tisdagsmorgonen.

Enligt Säpos bedömning finns det kopplingar till våldsbejakande islamistisk extremism och det här ärendet ska vara ett av flera som Säpo arbetat med efter protesterna som riktats mot Sverige i samband med koranbränningen i januari tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet