Blixtnedslag orsakade brand i stall

Publicerad

Ett blixtnedslag orsakade en brand i ett stall där det fanns djur. Räddningstjänsten fick rycka ut med enheter från både Söderköping och Norrköping.

Larmet om branden vid Kullerstad gård, öster om Söderköping, kom in klockan 06.18 och 06.38 rapporterade räddningstjänsten att de hästar som fanns i ladugården är ute ur byggnaden och att de påbörjat släckning.

Räddningstjänsten jobbade vid 7.40-tiden med att bryta loss plåt i konstruktionen för att komma åt branden bättre. Enligt dem finns det inte någon risk att elden sprider sig och de anser sig ha branden under kontroll.

Blixt orsakade branden

Under förmiddagen lämnade räddningstjänsten platsen. De skriver på sin hemsida att en blixt ska ha träffat stallets ena gavelspets och den fattade då eld. De berömmer också agerandet på platsen innan de kom dit. Personer där tog sig upp till taknocken och släckte med brandsläckare. Därför ska skadorna ha kunnat begränsas till takkonstruktionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet