Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens platschef Daniel Borgny berätta om mannen de letar efter och om sökinsatsen Linköping i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Hemvärnet inkallat i sökandet efter försvunnen man i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har en stor sökinsats efter en man i 80-årsåldern pågått i Linköping. Polisen sökte tillsammans med Missing People av ett stort område i Linköping och även Hemvärnet kallades in i sökandet. Sent på kvällen valde polisen dock att avbryta insatsen.

– Vi har gjort det vi har kunnat. Vi har sökt av ett stort område men inte anträffat Mats Pettersson, presstalesperson på Polisen region Öst till SVT strax innan kl 22 på onsdagskvällen.

Mannen har varit försvunnen sedan måndag förmiddag då han lämnade sitt hem i de södra delarna av Linköping. Polisen har under sin insats använt helikopter, hundar och drönare men utan resultat.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

– Vi kommer inte återuppta den aktiva sökinsatsen utan det klassas som allmän spaning. Det innebär att ärendet lever tills han är återfunnen, säger Mats Pettersson på torsdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.