Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arkivbild från en av damlagets träningar hösten 2022 samt Peking fanz ordförande Sebastian Bengtsson. Foto: Carl Larsson/SVT

Historisk fotbollsmatch i Norrköping när damlaget spelar allsvenskt

Publicerad

På måndagskvällen skrivs det fotbollshistoria när IFK Norrköpings damer spelar sin allra först allsvenska match. Supportrarna i Peking fanz är laddade och hoppas framför allt att derby-matcherna mot Linköping ska dra publik.

– Det här är superhäftigt! IFK har ju en lång historia, men många av framgångarna på herrsidan är jag för ung för att ha fått uppleva, säger Peking fanz ordförande Sebastian Bengtsson.

Hur ska Peking fanz stötta damlaget?

Norrköping

– Det är ju lite nytt för oss också, att ha ett damlag på elitnivå. Vi ska försöka åka på så många bortamatcher som det finns intresse för och synas på Curvan så mycket vi kan.

För få som kollar

Publiksnittet för damallsvenskan behöver höjas, menar Elitfotboll Dam. Hammarby hade i fjol ett hemmasnitt på över 2 000 personer. Rosengårds landade på 956.

Sebastian Bengtsson tror att säsongens derbyn kan höja snittet för IFK Norrköping.

Mer om vad Sebastian Bengtsson tror om premiären och vilken plats i publikligan IFK slutar på hör du i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet