Arkivbild.

Hockeyklubben Vita Hästen ansöker om konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyklubben Vita Hästen i Norrköping har lämnat in en konkursansökan till Norrköpings tingsrätt. Under årets första månader har det i lokala medier berättats att klubben har stora ekonomiska problem.

Enligt sajten Hockeysverige kommer en förvaltare ta hand om tillgångarna och skulderna i klubben. Vad det här betyder sportsligt är för tidigt att säga i nuläget.

”Vita Hästen Ishockey AB är på obestånd som inte är tillfälligt och hemställer att Norrköpings tingsrätt omgående försätter aktiebolaget i konkurs”, står att läsa i handlingen.

”Oerhört tungt”

– Det känns oerhört tungt att behöva meddela att trots alla försök räcker det inte till för att rädda Vita Hästen Ishockey AB. Vi vill tacka alla spelare, ledare, publik, volontärer och sponsorer för allt stöd under den här tiden, säger Rickard Rauge ordförande, i ett uttalande på klubbens sajt.

I februari höll Vita Hästen ett extrainsatt årsmöte där det redovisades att aktiebolaget hade ett eget kapital på minus 4,6 miljoner kronor och att årets resultat var ett underskott på 6,8 miljoner kronor.

Vita Hästen kom på åttonde plats i hockeyallsvenskan och åkte ut mot Västerås i åttondelsfinalen.

Fortsatt ungdomsverksamhet

Så här skriver klubben på sin sajt: ”Föreningen HC Vita Hästen som innefattar junior, ungdom och tre kronors hockeyskola kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet som vanligt och är en viktig del för barn och unga både i Norrköping och för Östergötland.”

Konkursen innebär också att nedflyttade Västervik istället blir kvar i Hockeyallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.