Vattnet fortsätter stiga i hamnen i Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under gårddagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för högt vattenstånd som innefattade Valdemarsviks kommun. Räddningstjänsten var på plats till klockan 01.00 under natten till onsdag.

– Det är mycket vatten och det har stigit lite, men inte jättemycket. Vi får hoppas att det ger med sig, säger Peter Holm, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Det är framför allt Valdemarsviks hamn som är särskilt utsatt. Enligt kommunen är vattennivån betydligt högre än normalt. Valdemarsviks kommun har spärrat av parkeringsområdet på Centralplan och råder de som har bilen parkerad i området att flytta den så snart som möjligt.

Valdemarsvik

Räddningstjänsten har byggt barriärer i förebyggande syfte vid en byggnad i området. Enligt räddningstjänsten kommer man under morgonen titta närmre på om fler åtgärder kan krävas.

– Vi är på plats och kontrollerar för att se vad vi kan göra åt det. Nu är det så pass högt att det blivit strömlöst i Valdemarsvik, säger Daniel Agerhult vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten är på plats med styrkan från Valdemarsvik och insatschefen är på väg.

– Han är på väg ned för att göra en bedömning av hur vi går vidare. Vattnet har stigit ytterligare. Det är ett per decimeter högre än det var i går, säger Daniel Agerhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet