Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagaren Malin Axelsson är nöjd med tingsrättens dom.

Livstids fängelse för hedersmord i Motala – Åklagaren: ”Total hänsynslöshet”

Uppdaterad
Publicerad

Den 53-årige man som i höstas knivhögg sin fru till döds, döms till livstids fängelse för mord. Mannen döms även för grovt barnfridsbrott då det brutala dådet inträffade i hemmet inför parets gemensamma barn.

Under måndagen föll domen mot den 53-årige man som åtalats, misstänkt för mord och grovt barnfridsbrott efter en händelse i Motala förra hösten. Enligt åklagaren ska mannen ha dödat kvinnan med ett 30-tal knivhugg. Han döms till livstids fängelse och ska även betala ett antal skadestånd – bland annat till barnen.

– Han har visat barnen total hänsynslöshet. Det sista de fick erfara av sin mamma var att hon dödades av deras pappa, säger Malin Axelsson chefsåklagare vid Linköpings tingsrätt.

”Ville skiljas”

Det var den 6 oktober förra året som polis och ambulans larmades till familjens bostad i Motala där den 29-åriga kvinnan hittades knivhuggen. Kvinnan hade tidigare berättat att hon ville skiljas och enligt åklagaren var syftet till dådet att bevara familjens egen heder.

Mannen har genomgått en rättpsykiatrisk undersökning som visar att mannen varken vid tillfället för brottet eller nu lider av en allvarlig psykisk störning. Han har hela tiden nekat till brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Axelsson är åklagare vid åklagarkammaren i Linköping. Hon har varit förundersökningsledare i både fallet vid resecentrum i Linköping och fallet i Motala. Hör henne berätta mer om fallen i klippet. I klippet förekommer starka bilder. Foto: Polisens förundersökning / Axel Brantemo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.