Hoppas på nytt rekord i engagemang

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpen siktar på rekordmånga insamlingar i år runtom i landet. I skrivande stund har Musikhjälpen samlat in strax under åtta miljoner kronor.

Men hur mycket pengar Musikhjälpen ska samla in har man inte satt upp något mål för. Däremot hoppas man på att insamlingarna: de så kallade engagemangen ute i landet, ska bli fler än någonsin tidigare.

– Vi hoppas på rekord i engagemang i år. Förra året var det 235 000, nu vi vill komma upp i 250 000, säger Robert Frisk, projektledare på Sveriges Radio

Musikhjälpen i Linköping

I värdstaden Linköping har det startats över 200 olika digitala bössor på nätet.

– All kärlek till Linköping och Linköpingsborna. Det är verkligen kul att se att alla sluter upp bakom Musikhjälpen, och när det är riktigt stora artister här fylls ju hela torget.

Sedan igår går det också att se de delar av Musikhjälpen som sänds live samt spelschema på Linköpings vattentorn.

– Stormen Helga orsakade vissa skador på LCD-skärmen men nu är skadorna åtgärdade och sändningarna rullar, säger Per Nibell, videoproducent på Linköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Linköping

Mer i ämnet