Hoppfullt för Reijmyre

Uppdaterad
Publicerad

Reijmyre glasbruk ser ut att räddas från konkurs.

– Det ser hoppfullt ut för Rejmyre glasbruk, säger konkursförvaltaren Rune Brännström på Glimstedts advokatfirma i Norrköping.

Det finns en köpare av verksamheten – ett företag som vill fortsätta driften, men inte äga själva glasbruksfastigheten utan vill få hyra in sig istället.

– Så lösningen förutsätter att vi kan hitta en köpare av fastigheten, säger Brännström och fortsätter; – Det pågår diskussioner med en annan intressent som kan ta över glasbruksfastigheten. De förhandlingarna kan pågå fram till 22 september, säger Brännström.

Under tiden kommer konkursförvaltningen att hålla butiken öppen samt ha jourverksamhet gällande ugnarna, men det kommer inte bedrivas någon produktion. I avvaktan på tillträdesdagen är merparten av de anställda arbetsbefriade.

Köparen av verksamheten kommer Brännström att offentliggöra nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.