Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka viktiga frågor har infriats eller är en besvikelse? Hör Therese, Katarina, Robert och ännu fler Åtvidabergare om frågor de styrande i kommunen gick till val på. Foto: SVT

Politikernas hjärtefrågor i Åtvidaberg: Så går det efter valet

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Öst har pratat med invånare i Åtvidaberg, och känt politikerna som styr på pulsen angående frågor de gick till val på och som de inför valet ansåg var extra viktiga.

I Åtvidaberg är det största partiet Socialdemokraterna, som liksom förra mandatperioden styr tillsammans med Centern, Vänsterpartiet och Liberalerna. Nu efter valet är även Miljöpartiet med i den styrande majoriteten.

SVT Öst har kollat om det blir några nyårspresenter till kommuninvånarna.

Åtvidaberg

Se i videon här ovan hur det går för hjärtefrågorna.

Vi pratat med invånare i Åtvidaberg om vilka viktiga frågor de tycker har infriats eller är en besvikelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om det blir några nyårspresenter till invånarna i Åtvidaberg. Vi har känt politikerna på pulsen om kommunala frågor de gick till val på. Foto: Lena Liljeborg / SVT

Ny simhall het fråga

När det gäller den över 15 år gamla frågan om en ny simhall tyckte C, V och MP inför valet, att det var ett ganska bra förslag. Medan S tyckte det var ganska dåligt.

Däremot var enigheten total om att det var mycket viktigt att alla villahushåll ska få soptunnor med fyra fack.

Att planlägga fler tomter för bostadsbyggande tyckte S, C och V var extra viktigt och bra. MP tyckte det var ett ganska bra förslag.

Och enigheten var total om att det var extra viktigt att främja bredbandsutbyggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet