Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stavhopparen Linus Jönsson hoppas hemmapubliken kan få honom att nå nya höjder. Foto: August Askbom/SVT

Idag startar SM i friidrott i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar SM i friidrott i Norrköping och under gårdagens pressträff var det både spänning och förhoppningar i luften.

– Målet är att ta medalj, helst guldet men jag blir nöjd bara jag tar medalj, säger stavhopparen och hemmahoppet Linus Jönsson.

Linus Jönsson tävlar för Tjalve IF och har flera lyckade tävlingar bakom sig. Han tog nyligen brons i U18-EM och förra helgen slog han nytt personligt rekord. Med SM på hemmaplan och publiken i ryggen så hoppas han nå nya höjder.

– Det blir något helt annat än vanliga tävlingar då det inte är så mycket folk, så nu kommer man få mycket extra energi, säger Linus Jönsson.

Årets idrottsstad

Norrköping utsågs nyligen till årets idrottsstad och med helgens tävlingar hoppas Björn Persson, presskommunikatör Tjalve IF, att staden ska lyfta ytterliggare.

– Det handlar inte bara om att vi arrangerar SM, det handlar också om att vi skapar förutsättningar för lokala förmågor att kunna bli topp-idrottsmän, säger han.

”Krävs en modern anläggning”

För att kunna arrangera ett SM, är det många pusselbitar som ska falla på plats. Den viktigaste kanske ändå är stadens nya friidrottsanläggning, berättar Björn Persson.

– Det krävs en modern anläggning, och den som fanns tidigare på Borgsmo höll inte måttet för en SM-tävling. Men den som vi har här nu är tipp-topp för det här arrangemanget.

Tävlingen kommer äga rum över helgen och arrangeras av Tjalve IF och Norrköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.