Kevin Álvarez (till vänster) i landslagskläder för Honduras under OS 2016. Nu ska han spela för IFK Norrköping. Arkivbild. Foto: Eugenio Savio AP/TT

IFK Norrköping värvar Kevin Álvarez

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping fortsätter att rusta inför den allsvenska starten. Under fredagen presenterade östgötarna ett nyförvärv från Honduras i form av Kevin Álvarez, 22.

– En spelare som vi följt jättelänge som det oftast är när vi väljer att rekrytera. En alldeles fantastisk spelare som vi får chansen att se i IFK-tröjan, säger managern Jens Gustafsson på presskonferensen.

Álvarez, som även ryktats vara på gång till Malmö FF, har skrivit på ett fyraårskontrakt med Norrköping och spelar främst ytterback.

Norrköping

– Att värva in en sådan spelare som Kevin kostar normalt sett mycket pengar. Det är inte billigt, men jag tror det är en kanonaffär, säger klubbens ordförande Peter Hunt.

– Vi kunde inte tacka nej, i synnerhet då vi vet att det också var en annan fotbollsklubb som var ute efter honom.

Álvarez, som spelade i det honduranska OS-landslaget 2016, är glad över att för första gången få möjligheten att spela i Europa, efter bland annat 120 matcher i den honduranska ligan på sitt CV.

– Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten, säger Álvarez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet