Foto: Patrik Widegren/SVT

Inblandning av biogas minskar utsläpp med 9000 ton

Uppdaterad
Publicerad

Destination Gotland börjar nu med storskalig och kontinuerlig inblandning av biogas. Från och med den här veckan ökar inblandningen av biogas från en till tio procent. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt ger den ökade inblandingen av biogas en utsläppsminskning som motsvarar 9000 ton koldioxid per år. Enligt Destination Gotlands klimatfärdplan ska man minska utsläpppen av koldioxid med 70 procent till 2030, jämfört med 2010.

– Det här är ett otroligt viktigt steg för oss, och jag är stolt och glad över att vi är med och bidrar till sjöfartens utveckling mot minskade utsläpp. Vi är fast beslutna att ställa om till en klimatsmart Gotlandsresa och senast 2045, helst mycket tidigare, ska Gotlandstrafiken vara helt fossilfri, säger Christer Bruzelius, vd Destination Gotland i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet