Gänget bakom filmen ”Feed” tar emot Guldbaggens publikpris under Guldbaggegalan. Foto: Anders Wiklund/TT

Influeraren Joakim Lundells film vann Guldbaggens publikpris

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpingsbon och Youtube-profilen Joakim Lundell som producerat skräckfilmen ”Feed” prisades av publiken under måndagens Guldbaggegala.

Filmen kammade hem Guldbaggens publikpris, som röstas fram av svenska folket utifrån de mest sedda svenska filmerna från förra året.

14 titlar hade under vintern gallrats ner när det slutligen stod mellan tre, ”Jag är Zlatan”, ”UFO Sweden” och ”Feed”.

Och Guldbaggens publikpris gick slutligen till ”Feed”. Därmed fortsätter Joakim Lundell trenden med att vara ratad av kritikerna, men älskad av publiken.

Lundells tv-serie ”Spökjakt” blev framröstad till tittarnas favoritprogram på tv-galan Kristallen i september i fjol – för tredje året i rad. Joakim Lundell säger till TT att det betyder extra mycket när det är publiken som röstar.

– De andra filmerna som är nominerade kanske inte publiken gick och såg men recensenterna gillade dem. Jag tycker att det är demokrati, att folk får vara med och bestämma. Jag tror att galor dör ut om folk inte känner någon samhörighet med dem som är nominerade.

 TT: Är det någon ny film på gång?

– Vi jobbar för fullt med manus till en ny film, som förhoppningsvis går upp på bio i augusti i år.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut sedan 1964 för att belöna framstående insatser inom svensk film.

SVT:s Kulturnyheterna har tidigare intervjuat Joakim Lundell angående hans långfilmsdebut:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.