Varje dag läser Ingegerd Lindaräng dikter nedanför makens balkong på Vätterngården i Vadstena. Foto: Jeppe Gustafsson

Ingegerd läser dikter varje dag nedanför makens balkong

Uppdaterad
Publicerad

Med kärlek till sin man så läser Ingegerd Lindaräng, 76, dikter varje dag för sin make Ingemar nedanför hans balkong på Vätterngården i Vadstena.

I 54 år har Ingegerd och Ingemar Lindaräng varit gifta och bott tillsammans. Nu bor Ingemar på Vätterngården och Ingegerd kan inte hälsa på som vanligt med tanke på rådande restriktioner. Men varje dag kl 14.45 kommer hon till Vätterngården och läser dikter för Ingemar och de övriga på boendet.

– Vi båda har en förkärlek till dikter och poesi. När jag börjar läsa så reser sig Ingemar upp från rullstolen vilket blir en träning för honom, dikten är bra för allt, säger Ingegerd och skrattar.

Det kommer en ny tid

– Jag längtar efter den dag då jag kan komma in och hälsa på Ingemar på riktigt, som det var tidigare. Det blir en ny tid när det här släpper och då får vi en större frihet än den vi har nu, fortsätter Ingegerd.

Romeo och Julia

När hon läst klart säger hon till mig: – Det är som Romeo och Julia, fast jag står här nere och Romeo där uppe, säger hon och tittar kärleksfullt upp mot Ingemar på balkongen.

– Ingemar, I love you! ropar hon innan de skiljs åt denna ovanliga dag i Vadstena.

Läs mer om vårt projekt:  ”En ovanlig vardag”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vadstena

Mer i ämnet