Foto: SVT

Inget asylboende på Stavsjö värdshus

Uppdaterad
Publicerad

Ansökan om att bedriva asylboende på Stavsjö värdshus avslås av Migrationsverket. Anbudet anses bristfälligt och diskvalificeras.

– Det är inte aktuellt att etablera ett asylboende i Stavsjö för tillfället, säger Magnus Skarbo, pressinformatör på Migrationsverket, till SVT Östnytt. 

Stavsjö värdshus mellan Norrköping och Nyköping var en gång en blomstrande anläggning, då när E4:an gick förbi precis utanför.

Men när den nya E4:an anlades med en nya sträckning sinade tillströmningen av gäster. Senare ägarare har brottats med stora ekonomiska bekymmer och sedan 2010 har värdshuset varit igenbommat.

Stor ombyggnation

Så när det började ryktas om att värdshuset skulle bli ett tillfälligt hem för ett 150-tal asylsökande började det pratas i bygden.

De nuvarande ägarna Svenska värdshus AB har byggt om Stavsjö värdshus för att ta emot 150 asylsökande.

– Vi har byggt om för en och en halv miljon. Allt är klart, sa Anders Djurberg vid Svenska Värdshus AB till Södermanlands Nyheter den 10 juli.

Flera brister i anbudet

Men enligt uppgifter som Östnytt tagit del av avslås det anbud som inkommit Migrationsverket.

Anbudet brister i information, bland annat har sökanden inte uppgett tre ytterligare delägare i fastigheten.

”Därför ska detta anbud diskvalificeras och ett nytt tilldelningsbeslut fattas där anbudet från XX avseeende Stavsjö värdshus utesluts”, skriver Migrationsverket i sina tjänsteanteckningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.