Kommunalrådet Anders Bevemyr (S) och oppositionsrådet Inga-Lill Östlund (L) debatterar om bostadsbyggandet i Söderköping

”Inte spaden i jorden på en enda plätt”

Uppdaterad
Publicerad

Det pittoreska Söderköping har bostadsbrist. Och mitt i valrörelsen pågår en politisk träta om det framtida byggandet i kommunen. Bygga högt och snabbt eller lågt och sakta. Bygga utanför tätorten eller i den centrala brunnsparken. Bara två våningar och inslag av exklusiva engelska radhus är en del av förslagen.

– Bostadsbyggandet har inte utvecklats under den gångna mandatperioden som jag hade hoppats. För det första har man inte satt spaden i jorden på en enda plätt, i något som inte tidigare var bestämt. Vi ska tänka igenom vilka områden vi i första hand väljer och då anser jag att man gjort en felprioritering. Det har valts områden där vi fått opinionen emot oss, säger oppositionsrådet Inga-Lill Östlund (L).

– Det som är problemet som vi har fått brottas med den här mandatperioden är att det inte funnits detaljplanerad mark. Det har överklagats detaljplaner, och det är en demokratisk rättighet som vi ska respektera, och det har inte funnits framförhållning från tidigare majoriteter där liberalerna suttit i styret, säger kommunalrådet Anders Bevemyr (S).

Se hela valduellen i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet