Internetstiftelsen kommer öppna mötesplatsen Goto 10 i Linköping. Foto: TT/ Martina Holmberg/ Pontus Lundahl

Internetstiftelsen satsar i Linköping – öppnar ny mötesplats

Publicerad

Som tredje stad, efter Malmö och Stockholm, kommer mötesplatsen Goto 10 öppna i Linköping under sommaren.

Goto 10 är en plats för alla som gillar internet och där besökaren kostnadsfritt kan genomföra möten, bygga nätverk, spela in poddar och ta del av olika evenemang.

– Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Med ett stort och levande universitet och många företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är det en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Den nya mötesplatsen kommer etableras i Collegium i Linköping Science Park.

– Med Goto 10 får Linköping och Mjärdevi den öppna mötesplats som vi idag saknar där företag, forskning och offentliga aktörer tillsammans kan diskutera och utveckla ett hållbart internet och digitala innovationer, säger Louise Felldin, näringslivsdirektör Linköpings kommun.

Goto 10 är en mötesplats för alla som älskar internet. Det första öppnade i Stockholm 2017 och det andra i Malmö 2020.

Totalt är det över 16 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt.

källa: Linköpings kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet