Foto: Louise Ridderström

Närodlat på Bondens egna marknad

Publicerad

Idag invigs Bondens egen marknad i Linköping. Landshövding Elisabeth Nilsson invigningstalar klockan 11.

På årets marknad erbjuder cirka 35 olika företag sina egna, lokalproducerade råvaror. En marknadsgrill och ett café kommer också att finnas.

– Torget är en bra mötesplats för upplevelsehandel där man inte är lika stressad som i en vanlig affär. För konsumenterna är det också en chans att få möta producenterna bakom varorna. Många besökare vill gärna diskutera, få mer kunskap och ställa frågor om produkterna, säger verksamhetsledare Louise Ridderström.

Bondens marknad i Linköping Foto: Louise Ridderström

Bondens egen marknad startade i Linköping år 2000 som ett EU-projekt. Men sedan många år tillbaka drivs marknaden helt utan EU-stöd av den ekonomiska föreningen Östgötamat.

– Det är roligt att det har blivit så uppskattat. Det är lantligt och folkligt – mitt i stan, och det brukar bli en skön atmosfär på torget, säger Louise Ridderström.

Bondens marknad finns på Yttre Borggården på lördagar mellan 11 augusti till den 29 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer