Islandshästarna tar plats i finrummet

Uppdaterad
Publicerad

Årets SM-vecka blir rekordstor. Just nu pågår förberedelserna för fullt och för första gången är islandshästsporten med under veckan.

– Det känns jätteroligt att vi får mer uppmärksamhet för vår sport och får vara med på samma SM-vecka som simning och andra mer kända sporter, säger Åsa Nevander Holmén som tävlar under SM-veckan.

6-10 juli tävlar man på Himmelstalund och SM 2016 beskrivs som historiskt för islandshästsporten. Sporten blir då för första gången ett officiellt mästerskap och därmed kommer att dela ut Riksidrottsförbundets mästerskaptecken.

SM-veckan utan ny arena

Runt 50 idrotter kommer utövas i Norrköping under SM-veckan som startar sjätte juli och när Norrköping ansökte om att få arrangera så hade man en ny friidrottsarena på Himmelstalundsfältet som ess i rockärmen.

– Till SM-veckan spelar det ingen roll egentligen att vi inte fick någon ny arena. Det kommer fungera bra med Borgsmo, säger Johan Bergerfalk VD upplev Norrköping.

Växande sport

Några andra som laddar är Linköpings kanotpololag som anordnat SM i kanotpolo i Norrköping.

– Vi har märkt av att fler känner till sporten nu sedan vi började vara med för runt fem år sedan, säger Anton Höglund, kanotpolospelare.

Sedan 2009 har sporten varit med på veckan alla år utom ett.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer