Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från jaktområdet och hör JRF:s ordförande Dan Franzén berätta vad helgens evenemang går ut på. Foto: Edina Foric/SVT

Jakthelg ska ge viltkött till kommunernas verksamheter

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen arrangerades helgjakt, som går ut på att allt vilt som jägarna skjuter under helgen kommer att serveras till skolungdomar och äldre till fem kommuner i Östergötland.

Det är kommunerna Åtvidaberg, Finspång, Valdemarsvik, Söderköping och Kinda som tillsammans med Jägarnas Riksförbund, Svenska Jägarförbundet och föreningen Sveriges Jägare deltar i evenemanget.

– Dels är det viktigt att det är lovvärt syfte, där köttet går till skolungdomar och äldre. Sen vill vi jägare visa att vi är generösa och att allmänheten får en positiv bild av jägarna.

Jaktlycka nästan direkt

När SVT Nyheter Öst hänger med jägarna under lördagen, så tar det inte långt tid innan jägaren Reidar Tönnesen har jaktlycka.

– Jag sköt en stånghjort, den kommer vi göra i ordning och se till att leverera till kommunerna, säger han.

Hör och se mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.