Kollegorna Carl Selling och Therese Staffansson jobbar hemifrån. Foto: Jeppe GustafssonVisa alla (6)
Visa alla (6)

Hemarbete bland hästar och kastruller

Publicerad

Kollegorna Carl Selling och Therese Staffansson jobbar på Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. De har sin placering i Vreta kluster men sedan en tid tillbaka jobbar de hemifrån och var och en för sig.

Inför avstämningsmötet på morgonen så har Carl förberett sig hemma bland kastrullerna vid köksbänken i Motala.

Foto: Jeppe Gustafsson

– Vi har tidigare jobbat hemifrån kanske 2-4 gånger i månaden, då kändes det som att det fungerade bra. I de här coronatiderna så är det helt annorlunda. Nu när vi jobbat hemifrån sedan 6-8 veckor då är det klart att det blir på ett helt annat sätt. Man saknar kollegorna och kommer ifrån varandra lite grann, säger Carl Selling.

Arbetar hemifrån stallet

Therese har också kopplat upp sig till samma möte, fast hemma på hästgården utanför Vikingstad.

– Det är faktiskt inte så illa som man har trott innan, i de här tiderna på våren så väntar vi föl här hemma på gården, så i normalläget så kanske jag hade fått trixa med mina arbetstider, men nu kan jag övervaka mina ston inför födslarna och jag har till och med sovit i stallet på luftmadrass under några nätter, säger Therese Staffansson.

Foto: Jeppe Gustafsson

– Vi jobbar med förtroendevalda människor och har många möten med dessa som vi normalt sett brukar träffa vid den här tiden på året. Plus att vi har en verksamhet där vi träffar konsumenter och människor ute i vardagen ganska mycket, och det blir inte alls samma sak som i vanliga fall, säger Therese.

Foto: Jeppe Gustafsson

Skrikande barn och hantverkare

– Det är mer möten och det är mycket avstämningar. Men det är även vanligt att mötena drar ut lite mer på tiden eftersom folk är mer pratsugna när de sitter ensamma hemma, säger Carl.

Foto: Jeppe Gustafsson

– Ja, så är det. Man går snabbt från ett möte till ett annat. Men det är roligt och intressant att följa ett digitalt möte där det är skrikande barn och hantverkare som hörs i bakgrunden, säger Therese.

– Ja, så är det. Jag har en kollega som sa att denne varit på husesyn hela veckan och hade efter en vecka sett alla kollegors rum, förutom toaletten, säger Carl och skrattar.

Här kan du läsa mer om vårt projekt  ”En ovanlig vardag”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer