Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) tittade in på Hagaskolan i Norrköping. I videon uttalar han sig kring det stundande EU-valet. Foto: Carl Larsson/SVT

Johan Pehrson (L): ”En riktig Sverigevän kämpar för ett starkare Europa”

Publicerad

Imorgon startar förtidsröstningen i EU-valet. Liberalernas partiledare Johan Pehrson och skolminister Lotta Edholm är ute på turné och stannade till på Hagaskolan i Norrköping. Under besöket presenterades nyheten att Skolverket ska kartlägga kriminalitet i skolornas närområden.

Uppdraget ska redovisas i april nästa år och målet är att Skolverket ska undersöka hur trygghet och undervisning påverkas av till exempel gängkriminalitet.

– Trygga elever och trygga lärare är fundamentalt för kunskapens framtid, säger Johan Pehrson (L), arbetsmarknads- och integrationsminister.

EU-val 2024

EU-valet

Under onsdagen inleds förtidsröstningen i EU-valet och stoppen i Östergötland är också en del i valkampanjen.

– Känslan är växande positiv. Jag med flera jobbar på för ett starkare Sverige i ett starkt Europa.

”Riktig Sverigevän”

Pehrson vill se Euron i Sverige och anser att det är på sikt kan vara ett välståndsproblem att stå utanför. Men, Liberalerna riskerar att bli utan mandat i Europaparlamentet.

– Det är allvarligt. Därför jobbar jag, med flera liberaler, stenhårt för att förklara vikten av att det finns svenska röster i hela EU-systemet.

– Den som är riktig Sverigevän, den kämpar för ett starkare Europa på områden som brottsbekämpning, klara klimatet och se till att Sverige också deltar fullt ut i det Ekonomiska samarbetet.

Hör mer om EU-valet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet