Bilden visar förödelsen inne i Jonas Lessmarks farmors lägenhet. ”Det är glas överallt i hela lägenheten”, säger han. Foto: Jonas Lessmark

Jonas farmor låg i sängen när det small: ”Fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Lassmarks farmor låg i sängen när det exploderade i centrala Linköping. 24-åringen berättar hur han rusade till sin farmor som bor cirka 100 meter från platsen där det smällde. Nu berättar han om förödelsen inne i lägenheten.

– Hon säger att det var fruktansvärt, berättar han.

19 personer har skadats lindrigt i explosionen i centrala Linköping. Jonas Lassmark, 24, var själv inte på plats när det exploderade utan fick ta sig snabbt till sin farmor.

– Jag fick springa hit när det smällde, så jag är här just nu. Hon låg i sängen när det small, berättar han.

Explosionen i Linköping

Hur mår hon nu?

– Det var ett väldigt tumult. Hon säger att det var fruktansvärt. Det är glas överallt i hela lägenheten. Det är en trea hon har och det är glas överallt. Hon bor på sjätte våningen i huset.

Enligt Jonas Lessmark är det glassplitter i hela lägenheten. Foto: Privat

Hur ser det ut just nu?

– Just nu är det bara brandbilar på plats. De håller på att kolla in i husen. Det var några brandmän i farmors hus nyss och kollade så att allt var lugnt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet