Foto: SVT

Polisens julfest i Linköping spårade ur – misshandel och ofredande utreds

Uppdaterad
Publicerad

Polisens julfest i Linköping har lett till förundersökning om en misshandel och två fall av ofredanden samt omplacerade poliser, rapporterar Corren.

På den traditionsenliga tillställningen i polishuset i förra veckan utspelade sig händelser som nu hamnat hos polisens avdelning för särskilda utredningar, skriver Corren.

– Jag kan inte gå in på vad som hänt eftersom det är under utredning. Men det är klart att generellt är det jätteviktigt att vi som sitter i ledande positioner är vaksamma på beteenden som inte är acceptabla. Om det finns en kultur eller jargong bland personal som inte är okej, så måste vi reagera, säger Frida Braf, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Linköping, till Corren.

Hon kan på grund av förundersökningssekretess inte gå in på några detaljer om vad som utreds, men bekräftar att ett antal poliser tillfälligt har omplacerats under utredningstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.