Makarna Lars och Ann-Mari Jacobi. De tre öarna ska symbolisera deras långa vänskap och kärlek för varandra. Foto: Privat

Flygtur avslöjade gigantisk kärleksförklaring i gotländsk myr

Uppdaterad
Publicerad

Under en flygning över östra Gotland i söndags upptäcktes en i det närmaste gigantisk kärleksförklaring i Kärrmansmyr vid Torsburgen.

Någon har skapat tre öar formade som bokstäverna L och A med ett hjärta emellan.

– Bokstäverna måste vara minst 30-40 meter stora, säger Thony Sundstrand som var med i planet.

Gotland

Men vem som låg bakom det hela hade Thony ingen aning om.

Var tänkt som en överraskning

Efter lite googlande och telefonerande kunde SVT till slut ringa in upphovsmannen till kärleksförklaringen.

– Jo, det stämmer att det är jag som ligger bakom det där. Min fru och jag firar guldbröllop nästa år och det här var tänkt som en överraskning till henne, säger Lars Jacobi, som tillsammans med sin fru äger gården Kärrmans på vars mark Kärrmansmyr ligger.

Planen var att ge hustrun något speciellt på bröllopsdagen.

– De tre öarna skulle känneteckna vår långa vänskap och kärlek för varandra. Tanken var att det skulle förbli en hemlighet tills den officiella invigningen.

Makarna Lars och Ann-Mari Jacobi. Bilden är från deras 70-årsfirande (de fyller år dagarna efter varandra). Foto: Privat

”Myllrar av djurliv”

Projektet med att anlägga en sjö av myrmarken började redan 2007.

Själva öarna ska ha skapats genom att Lars Jacobi tagit bort myren runt omkring dem, snarare än att ha byggt dem från grunden.

– I dag är det ett 21 hektar stort område som myllrar av djurliv, säger Lars Jacobi.

”Kul att det blivit uppmärksammat”

Alla de som varit och tittat på projektet har missat kärleksförklaringen som sakta vuxit fram, eftersom att den inte går att se i marknivå.

– Men nu har det ju tydligen kommit ut, kul att det blivit uppmärksammat, säger Lars.

Och han får medhåll av sin kära hustru.

– Vi blev väldigt överraskade när det blev känt, men det var väldigt roligt att det blev uppmärksammat. Det blev en positiv nyhet och det finns inte så mycket sådana idag, säger Ann-Mari Jacobi.

Kärrmansmyr ligger på östra delen av Gotland. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet