Genrebild Foto: SVT

Huvudlös katt dödades troligen av räv

Uppdaterad
Publicerad

I februari hittades en kattkropp utan huvud i en trädgård i Motala. Polisen upprättade en anmälan om djurplågeri, då man initialt misstänkte att en människa orsakat skadorna.

Polisen tog kattkroppen i förvar och vidare undersökningar visade att katten kan ha dödats av en räv, vilket Motala Vadstena tidning var först med att berätta.

– Utlåtande från en besiktningsman visar att katten troligtvis dödats av en räv. Det känns bra och djurägaren och jag känner en lättnad om det skulle vara ett djur som har dödat katten och inte en människa, säger polisens förundersökningsledare Marcus Hoppe.

Enligt besiktningsmanen finns bitmärken och blödning på kattkroppen som tyder på att det är en räv som dödat katten.

Kattkropp topsades

I samband med att kattkroppen undersöktes gjordes även topsning av katten.

– Vi gjorde topsning för att se om det finns mänskliga spår på kroppen. Detta har gjorts för att mer kunna utesluta att en människa har dödat katten, säger Marcus Hoppe.

Ärendet är fortsatt öppet för att vänta in svaren tillägger polisens förundersökningsledare.

När det gäller de kattkroppar och även en hund som hittades utan huvud i Motala under förra året är polisen dock fortsatt ovetande om vad som hänt.

– Dem vet vi ju ingenting om. I dessa fallen gjordes inte såna här undersökningar och vi har inte kropparna kvar. Så då vet vi ju inte om det är djur eller människa som dödat de djuren, säger Marcus Hoppe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.