KLART: Friidrotts-SM till Norrköping 2022

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen 27 mars beslutade Svensk Friidrotts förbundsstyrelse att utse Tjalve IF, Norrköping, till arrangör för Friidrotts-SM 2022.

Tävlingarna kommer att hållas på den nya friidrottsarenan på Himmelstadslund.

– Styrelsen hade ett ärofyllt uppdrag att utse arrangör för friidrotts-SM 2022 då både Norrköping och Varberg visat på stort driv och har erfarenhet av större, välarrangerade evenemang. Beslutet var dock enhälligt att tilldela Tjalve IF och Norrköping arrangörskapet, säger Karin Grute Movin, vice ordförande i Svenska Friidrottsförbundet och ordförande i förbundets tävlings- och arrangemangskommitté i ett pressmeddelande.

Norrköping

Under Friidrotts-SM väntas runt 700 idrottare åka till Norrköping för att göra upp i sammanlagt 36 individuella grenar för både kvinnor och män. Senast Norrköping arrangerade ett helt Friidrotts-SM var på Idrottsparken 1906.

–Det här betyder väldigt mycket både för oss som förening men också för staden och för hela regionen och vi behöver verkligen positiva nyheter kring idrotten just nu med tanke på coronaviruset. Vi upplever redan ett stort intresse för friidrott lokalt, och det här kommer att ge oss chansen att visa upp friidrott när den är som bäst. Det kommer också att väcka intresset hos många ungdomar och få talanger att satsa vidare.Nu ser vi fram emot att planera och genomföra ett fantastiskt friidrotts-SM 2022, säger Anna Palmerius, ordförande i Tjalve IF i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet