Succétränarens kontrakt går ut efter säsongen. Foto: Philip Sundén

Kniven mot strupen för Dolphins

Publicerad

Ikväll spelar Norrköping Dolphins match nummer sex av sju i finalserien mot BC Luleå. Förlust och guldet går till Norrbottenlaget. Vinst och en direkt avgörande final väntar på fredag.

Det ska mycket till om Norrköpingslaget Dolphins ska kunna vända på finalserien i svenska basketligan. BC Luleå behöver bara en seger till för att få krönas svenska mästare.

– Bollen är rund. Får vi till den matchbilden att det är vi som sätter tempot – då kan det gå vägen, säger Adnan Chuk inför kvällens sammandrabbning.

– Luleå är ett väldigt djupt lag med två-tre spelare på alla positioner så det blir svårt, lägger han till.

Inte nog med att Norrköpingsspelarna kan tvingas bevittna motståndarnas guldjubel på hemmaplan, matchen kan också innebära slutet på Dolphinskarriären för succétränaren Adnan Chuk.

– Jag lägger allt fokus på nuet. Jag vill inte förlora massa tid genom att ha större visioner. Vi tar det dag för dag, match för match, sedan får vi se vad som händer, säger Adnan Chuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.