Foto: SVT

Tre skadade efter knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, efter att de skadats – troligen knivskurits – utanför Stadsbiblioteket i Norrköping.

– Vi har gripit en person som vi misstänker har skurit de andra tre med kniv, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Polisen larmades vid 11.30-tiden på måndagen och spärrade av området vid Södertull, en av knutpunkterna för busstrafiken i Norrköping.

Knivdåd i Norrköping

– Det gör att det blir trafikstörningar, speciellt för bussarna, säger Fredrik Kliman.

Många vittnen

Flera polispatruller har varit på plats för att hålla förhör med vittnen.

– Det finns många personer som sett vad som hänt, säger Fredrik Kliman.

Enligt vittnen var gärningsmannen påverkad av någon form av droger, skriver Norrköpings Tidningar. Enligt tidningen blev gärningsmannen övermannad av en privatperson vid en restaurang på Drottninggatan som höll honom fast tills det att polisen kunde ta över.

Två allvarligt skadade

De tre personer som utsattes för knivattacken vårdas på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

En 24-årig man har svårast skador. Enligt en bulletin från Landstinget Östergötland opererades mannen akut under måndagseftermiddagen och läget beskrivs nu som stabilt för honom.

En 21-årig kvinna har också vad man betecknar som allvarliga skador och på eftermiddagen kunde Region Östergötland meddela att hon förts sjukhus i ett annat län för specialistsjukvård.

Den tredje skadade personen är en kvinna i 40-årsåldern. Hon uppges ha skadats lindrigt och tillståndet betecknas som stabilt. Enligt Region Östergötland hade hon sent på eftermiddagen kunnat lämna sjukhuset.

Beslagtagen kniv

Under måndagen har polisen genomfört en teknisk undersökning på brottsplatserna och en kniv har tagits i beslag. Den ska, tillsammans med ytterligare beslag, analyseras av NFC (Nationellt forensiskt centrum).

Flera skolor i de södra delarna av Norrköping valde att, på grund av oroligheterna i staden, hålla kvar eleverna i skolan under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Norrköping

Mer i ämnet