Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Kolmårdens djurpark storsatsar i solcellspark

Uppdaterad
Publicerad

Parks and Resorts, som bland annat äger Kolmårdens djurpark, ska tillsammans med Svea solar och Bixia bygga Sveriges största solcellspark utanför Nyköping. Den ska leverera 20 GWh till Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland och förväntas stå klar våren 2023.

Solcellsparken ska byggas och skötas av Svea solar och nöjesparkskoncernen ska genom Bixia köpa el under tio år. Den ström som produceras motsvarar, enligt Parks and Resorts, årsförbrukningen av 4 000 villor.

– Hållbarhet är en hjärtefråga för oss och vi vill vara med och göra skillnad på riktigt! Därför känns det fantastiskt att vi kan vara med och bidra till infrastrukturen för grön el genom att bygga Sverige största solcellspark, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts, i ett uttalande.

Bygget av den nya solcellsparken ska starta i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet