Foto: SVT

Kommunalråd besöker verkligheten

Publicerad

De socialdemokratiska kommunalråden i Norrköping flyttar det här året ut sin verksamhet till olika stadsdelar för att på så sätt komma närmare medborgarna. Under tisdagen startade turnén i Skärblacka där flera av invånarna tycker att orten är underprioriterad. 

Den här veckan lovar politikerna fokus på Skärblacka. Kikki Liljeblad (S) och Olle Johansson (S) kommer under tre dagar att besöka biblioteket, simhallen, företagare och skolelever för att lyssna och ta till sig av invånarnas åsikter. Flera av invånarna SVT Nyheter Öst träffar anser att deras ort är underprioriterad av politikerna. 

– Det slutar vid Borgs kyrka, många upplever det så, säger Göran Forsberg, Skärblackabo.  

– Kanske har lite för mycket har flyttat in till de centrala förvaltningen och kanske behöver vi ha lite mer tjänstemän här ute i Skärblacka som har sin dagliga verksamhet här för att medborgarna ska vara lite närmare förvaltningen och samhället, säger Olle Johansson (S). 

Tråkigt centrum   

Enligt Göran Forsberg som bott på orten i hela sitt liv tycker att det händer för lite. 

– Vi hade möte med Vägverket för tio år sedan om att bygga en väg förbi orten, men all tung trafik går ju fortfarande rakt igenom samhället, det är ju vansinnigt, säger han. 

Andra synpunkter från invånarna är att det byggs för lite bostäder och att centrum är för tråkigt. 

– Jag säger som alla andra, gör ett roligare torg, det har hänt lite men jag hoppas att det utvecklas, säger Inta Carlsberg Henriksson, som idag besöker simhallen i Skärblacka. 

Vad tycker du om att kommunalråden är här på besök? 

– Det är bra om de gör PR för simhallen, jag har varit här sen barnen var små, den är ovärderlig och måste vara kvar, säger hon. 

Här kan du se ett kommunalråd ta sig ett dopp i simhallen.

Turnén fortsätter till andra områden  

Kommunalrådens besök kommer att ske en vecka varje månad under hela året till olika områden. Närmast, i mars, är det Klockaretorpets tur. 

– Jag tycker att det är viktigt att som politiker få ta till sig av kritiken, lyssna och fundera på om kan man lägga några förslag, säger Kikki Liljeblad (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.