Kommunalråd i Linköping lämnar politiken

Uppdaterad
Publicerad

Nu har ännu ett toppnamn inom politiken i Linköping meddelat sitt avhopp.

Den här gången är det Liberalernas kommunalråd Daniel Andersson, 31 år, som inte längre vill fortsätta karriären som yrkespolitiker.

Han skriver på sin facebooksida att ”jag har planerat för en ny valrörelse, men har märkt att motivationen helt enkelt inte finns där. I fredags bestämde jag mig därför definitivt för att helt lämna politiken nästa år. Jag kandiderar inte till något uppdrag efter nästa val, utan ser fram emot att göra någonting helt annat i livet. Vad det blir vet jag ännu inte”.

– Jag sitter kvar mandatperioden ut och kommer fortsätta vara partimedlem, säger Daniel Andersson till SVT.

Du skriver att du vill ”leva ett liv fritt från det politiska spelet, som har varit kvävande för mig som i grund och botten är idealist”. Vad ligger bakom de orden?

– I politiken är det ofta en tuff miljö och ett brutalt maktspel. Sedan krävs det idag att man är tillgänglig jämt. Tempot i politiken har ökat och nyhetsdygnet har förändrats. Det är svårt att kombinera heltidspolitiken med ett fungerande privatliv.

I Linköping tillhör Liberalerna den styrande majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.