Kommunen lämnar ”det gula huset” ifred. Färgen förblir.

Striden om ”det gula huset” är över

Uppdaterad
Publicerad

Kanske har vi nu hört det sista i historien om ”det gula huset”. Mjölby kommun kommer inte att överklaga beslutet om den husfärg som blivit en följetong i svensk media.

När byggnads- och räddningsnämnden hade sammanträde i går sa de nämligen att de inte kommer att överklaga länsstyrelsens beslut att rädda husets färg.

– Vi sa att vi lägger oss. Den här historien har fått för stora proportioner och vi tjänar ingeting på att dra det vidare, säger Anders Steen, ordförande i nämnden.

Länsstyrelsen räddar huset

Det var för drygt en vecka sedan som länsstyrelsen upphävde kommunens beslut om att ägarna till fastigheten skulle måla om huset – annars skulle de få betala 22 500 kronor i månaden i vite.

– Visserligen har vi inte fått det beslut från länsstyrelsen som vi ville ha, men allting ändras med tiden. Färgpaletten blir betydligt större. För 20 år sedan skulle man aldrig måla ett hus svart, men det är fullt möjligt i dag, säger Anders Steen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Det gula huset

Mer i ämnet