Therese Rehnström, köksansvarig på Mariebergsskolan, och Robert Ringman, enhetschef för måltidsverksamheten i Motala kommun, berättar om den närproducerade veckan. Foto: Erika Landt/SVT

Motala kommun serverar närproducerad mat i en vecka

Publicerad

I en vecka serverar Motala kommuns kök mat tillagad på närproducerade varor. En satsning som görs för att lyfta kommunens femte resultatmål, om miljömässigt hållbar tillväxt.

Maten som serveras på Motala kommuns verksamheter kommer under veckan levererad från närliggande gårdar i Östergötland – eller från angränsande län. Verksamheterna som erbjuds maten är skolor och äldreomsorgen.

– Det är ett politiskt mål vi har att öka andelen närproducerade produkter, säger Robert Ringman, enhetschef för måltidsverksamheten i Motala kommun.

Motala

Den så kallade närproducerade veckan planerar kommunen att genomföra två gånger varje år.

Hör mer om veckan i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet